Enkel efterrätt på grillen.

Varje sommar brukar mamma och pappa göra en supergod och enkel efterrätt - flamberade bananer med glass. De gör efterrätten på grillen och oj så gott det är! Det går såklart lika bra att göra det på spisen hemma. Akta bara så att du inte tänder eld på hel huset/lägenheten. Eller håret som pappa gjorde förra året. Tur att han inte har ett långt hårsvall. :) Här kommer receptet.


FLAMBERADE BANANER
4 portioner

3 bananer
30 g smör
ca 10 msk råsocker eller muscodavosocker
3 - 4 cl päronkonjak

vaniljglass



Såhär gör du
Dela bananerna i fyra delar (först på mitten och sen på längden). Rulla bananbitarna i socker. Det går åt ca 1 msk socker per bananbit.

Smält smöret i en panna (när vi gör på grillen sätter vi en gjutjärnsstekpanna på gallret) och lägg i bananerna och låt dem steka en liten stund. De ska gärna få lite färg runt om.

Nu är det dags att hälla i spriten. Det är viktigt att pannan är mycket varm annars börjar det inte brinna! Häll i spriten och tänd eld. När elden har lagt sig serverar du bananerna med vaniljglass. Glöm inte att hälla över lite av den goda sirapssåsen som har bildats i pannan. Det är pricken över i:t!





SMAKLIG SPIS!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0