En bakad potatis är aldrig fel
Det blev ingen träning idag heller. Dumma förkylning! Längtar efter ett svettigt och jobbigt spinningpass (ja, helt normal är jag inte)! Men det får vänta till på måndag helt enkelt. :(
Snart är det dags för helg igen och då väntar ett kärt återseende! Min älskade vän Anna har flyttat till stan efter några år på vift! Sen blir det drinkkväll med fina vänner och jag hoppas på att få skaka mina lurviga lite. :)
Men först är det torsdag kväll och då är det kurering som gäller. Därför blir det enkel mat, men det behöver ju inte vara tråkigt eller mindre gott för det inte! Nej, ikväll blir det bakad potatis med en god röra till. Jag hoppas att det ska smaka!
BAKAD POTATIS MED RÄK- OCH AVOKADORÖRA
1 burk creme fraiche
ca 250 g oskalade räkor
2 msk röd rom
2 msk ketchup
½ finhackad rödlök
1 mogen avokado
½ - 1 tsk sambal oelek
finhackad dill efter tycke och smak
lite pressad lime- eller citronsaft
salt och peppar
bakad potatis som du har kört i micro eller ugn tills den är klar
Såhär gör du
Skala räkorna och blanda ihop dem med creme fraichen. Rör i rom, ketchup, sambal oelek och finhackad lök. Smaka av med salt, peppar, dill och citrussaft. Ta till sist avokadon. Kärna ur den och ta bort skalet. Tärna avokadon och rör försiktigt ner i blandningen. Servera till en bakad potatis. Toppa gärna med en dillkvist, en citronskiva och lite rom.
TIPS! Du kan använda gräddfil i stället för creme fraiche.
Vad gäller sambal oeleken så är det bra att börja med ½ tsk och smaka av. Alla gillar ju olika stark mat så smaka dig fram!
Röran är supergod att ha i en baguette. Du kan också lägga den på en rostad macka och ha som förrätt på en middag.
Kräftstjärtar kan också vara gott att ha i!
SMAKLIG SPIS!
Oj vad gott det ser ut ! Kanske något inför vår stundande helg !!