Snaps.

I veckan gjorde jag egen snaps inför gårdagens kräftskiva. Receptet hittade jag på recept.nu och är ihopsnickrat av Per Moberg. Den var otroligt enkel att göra och väldigt god. Testa vettja!

Snaps

35 cl vodka eller brännvin
1 msk flytande honung
1/2 kruka citronmeliss
Skal från 1/3 citron

Såhär gör du
Tvätta citronen noga i varmt vatten. Använd en potatisskalare för att få bort skalet. Se till att bara få med det gula. Lägg skalet, citronmelissbladen och honung i en glasskål eller tillbringare. Häll över spriten och rör om. Sätt plastfolie över och låt stå i rumstemperatur och dra i 2-3 dygn. Sila snapsen och häll upp på flaska. Lägg eventuellt i några citronmelissblad och citronskal i flaskan för dekoration. Kyl snapsen väl innan servering!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0