En lite otippad huvudrätt kanske...

Ja, för jag lagade fisk! Japp du läste rätt. Fröken Rebecca tillagade fisk och det är mycket ovanligt! Men Maria gillar fisk och eftersom det var hennes födelsedagsmiddag så fick det bli fisk. En härlig fisksoppa med hembakat bröd. Inte illa va? :) Och den var ljuvligt god!


MUSTIG FISKSOPPA
4 portioner

6-8 schalottenlökar

1 fänkål

1 morot

1 påse saffran

2 dl torrt, vitt vin

1 l vatten

4 fiskbuljongtärningar

1 burk krossade tomater

2 dl creme fraiche

1 msk frysta provencalska örter

500 g torsk

400 g räkor med skal


Nybakat bröd

 

Såhär gör du
Skala och skär löken i klyftor. Ansa fänkålen och skär den mitt itu och sedan i tunna ringar. Skala och strimla moroten.

 

Fräs grönsakerna i lite smör i en stor gryta i 3 - 4 minuter. Tillsätt saffran, vin, vatten, buljongtärningar och krossade tomater. Låt puttra under lock i ca 15 minuter.

 

Tillsätt creme fraiche och örterna. Koka upp på nytt och rör om så att creme fraichen löser sig.

 

Skär fisken i jämnstora bitar. Skala räkorna. Lägg ner fisken i soppan och låt koka på svag värme i 3 - 5 minuter beroende på hur stora fiskbitarna är. Smaka ev av med lite salt och peppar. Lägg till sist i räkorna. De ska inte kokas utan bara läggas i för att bli lite varma. Kokar du dem blir de sega!

 

Servera soppan med ett gott nybakat bröd (recept kommer imorgon).

 

Tips! Du kan såklart ta annan fisk också! Lax till exempel. Jag gillar inte lax så därför hoppade jag över det. Du kan också ha i kräftstjärtar eller musslor.

 
 

SMAKLIG SPIS!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0