Vi fortsätter väl på frukost- och brunchtemat. Eller?

Fasiken så mycket snö det är utanför! Alldeles vitt. Fördelen är ju att det känns lite, lite ljusare ute. Nackdelen (eller rättare sagt nackdelarna) är att det är kallt, svårt att gå, halkrisk (halkade i fredags och vill inte göra om det) och så får man lätt in snö i skorna. Typ. Men jag ska inte klaga. Det hade kunnat vara regn!

Ikväll ska jag iväg på lite fika hos Johanna och det ska bli trevligt! Spännande att se den lille! :) Men du behöver inte oroa dig! Du ska få ett recept. :)

Jag ser i statistiken här på bloggen att jag har en del läsare. Jag vet vilka några av er är, men vilka är ni andra? Vad är det du gillar med min blogg? Vad skulle du vilja se mer av när det kommer till recept? Jag skulle verkligen uppskatta om du skrev en liten kommentar (ni som jag vet läser bloggen får såklart också lämna önskemål på vad ni vill att jag ska laga!)!

Så till kvällens recept. Det blir scones. Och inte vilka scones som helst utan Leilas scones! Grundreceptet är taget ur hennes bok A piece of cake, som för övrigt är en av mina favoritkokböcker (på tal om kokböcker... En dag framöver ska jag visa mina favoritkokböcker. Svåååårt att välja bara! ÄLSKAR kokböcker!)! Sen har jag modifierat receptet lite. :) Här är mitt sconesrecept inspirerat av Leila. Så släng ihop en sats scones, koka till en stor mugg (eller varför inte kanna?) med te och mys i soffan.


4 dl vetemjöl
3,5 dl grahamsmjöl
½ tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
½ dl råsocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk

ägg och råsocker till pensling


Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
3. Tärna smöret och nyp ihop med de torra ingredienserna.
4. Vispa samman mjölk och ägg.
5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
6. Platta ut degen til en längd, ca 3 cm tjock, på mjölat bakbord och skär den i trekantiga bitar eller stansa ut ringar.
7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån och råsocker.
8. Grädda gyllene i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

TIPS! Jag tycker att det är enklare att använda en matberedare när jag gör sconesdeg. Det blir då lättare att få ihop smöret med de torra ingredienserna. Degen blir bättre helt enkelt!

Jag plattade ut degen så att den var lite tunnare än 3 cm. Jag gillar inte när scones är för tjocka och degiga.

Om du vet att en nötallergiker kommer på besök hoppar du bara över mandeln.

När jag åt sconsen igår testade jag några olika pålägg. I och med att det här receptet ger lite sötare scones så gillade jag att ha creme cheese och en bärsylt/marmelad på. SUPERGOTT!

Scones är en perfekt rätt att ha på frukosten/brunchen. Kanske det och de goda pannkakorna från igår?

LYCKA TILL!

Kommentarer
Postat av: Robert S.

Här fanns det recept på mycket gott :) Bra initiativ att driva en blogg som är helt inriktad på detta..



På återhörande!

2010-02-01 @ 20:29:19
URL: http://robertsandin.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0