Den klassiska och alltid lika goda kokoskakan
Första kakan som jag bakade denna soliga fredagkväll är en klassisk kokoskaka med lite svag smak av citron och som sen är doppad i choklad! Jättegott och superenkelt. :) Bara att röra ihop, låta stå en liten stund, klicka ut, grädda och doppa i choklad.
KLASSISKA KOKOSKAKAN MED CHOKLADDOPP
ca 15 stora eller 30 små
50 g smör (funkar även med margarin, men smör blir godare!)
2 st ägg
1 dl strösocker
200 g (eller 5 - 6 dl) kokosflingor
rivet ska från ½ citron
mörk eller ljus choklad att doppa kakorna i
Såhär gör du
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Rör ihop socker och ägg i en skål. Blanda i kokos, rivet citronskal och smöret. Låt stå och svälla i ca 10 minuter. Klicka ut smeten till små toppar på en plåt som är täckt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen. Om du har gjort stora toppar gräddar du dem i ca 15 min, små gräddas i ca 10 min.
Låt kakorna svalna något. Smält under tiden mörk eller ljus choklad i vattenbad och doppa nedre delen av kokostopparna i chokladen. Ställ tillbaka på plåten och låt stelna.
Lycka till med baket!
Jag fullkomligt älskar kakor som det är kokos i! Och dom där verkar helt makalöst goda! Måste testas! Ha det jätte bra! Kram Daniella - BakeCake