Krämig potatissallad.
När jag hade lite grillmys i bersån härhemma igår hade jag gjort hemgjord potatissallad. Det är så himla mycket godare än sådan du köper i affären och det är superenkelt att göra! Du måste helt enkelt testa. :)
KRÄMIG POTATISSALLAD
ca 10 portioner
ca 2,5 kg potatis
6 - 7 dl gräddfil
2 - 4 rejäla matskedar dijonsenap (smaka av och känn hur stark du vill ha den)
1 knippe gräslök (eller 1 förpackning fryst)
1 knippe persilja (eller 1 förpackning fryst)
½ purjolök
salt och peppar
Såhär gör du
Koka potatisen i saltat vatten tills den är genomkokt. Låt potatisen kallna helt och dela den sedan i så stora bitar du vill ha. Lägg potatisen på ett fat eller i en skål.
Dela och skölj purjolöken och strimla den fint. Lägg purjolöken i en skål och blanda i gräddfil och dijonsenap. Finhacka gräslöken och persiljan och rör ner i skålen. Smaka av med salt och peppar.
Häll gräddfilsblandningen över potatisen och rör försiktigt runt allt så att potatisbitarna täcks av såsen. Ställ sedan in i kylen så att potatissalladen får gotta till sig lite. Garnera med lite finhackad purjolök, persilja och gräslök innan servering.

SMAKLIG SPIS!
KRÄMIG POTATISSALLAD
ca 10 portioner
ca 2,5 kg potatis
6 - 7 dl gräddfil
2 - 4 rejäla matskedar dijonsenap (smaka av och känn hur stark du vill ha den)
1 knippe gräslök (eller 1 förpackning fryst)
1 knippe persilja (eller 1 förpackning fryst)
½ purjolök
salt och peppar
Såhär gör du
Koka potatisen i saltat vatten tills den är genomkokt. Låt potatisen kallna helt och dela den sedan i så stora bitar du vill ha. Lägg potatisen på ett fat eller i en skål.
Dela och skölj purjolöken och strimla den fint. Lägg purjolöken i en skål och blanda i gräddfil och dijonsenap. Finhacka gräslöken och persiljan och rör ner i skålen. Smaka av med salt och peppar.
Häll gräddfilsblandningen över potatisen och rör försiktigt runt allt så att potatisbitarna täcks av såsen. Ställ sedan in i kylen så att potatissalladen får gotta till sig lite. Garnera med lite finhackad purjolök, persilja och gräslök innan servering.


SMAKLIG SPIS!
Kommentarer
Trackback