Somrig rabarberkaka
Nämen hej! Är du fortfarande här? Vad glad jag blir! För själv har jag inte varit här så mycket på sista tiden. Det har varit för mycket annat med nya jobbet och sådär. Ledsen för det. Jag kan inte lova frekvent uppdatering framöver heller, men lite gästspel sådär då och då. :)
Idag är jag ledig! Jag har passat på att baka lite och koka marmelad. Tre recept. Tre dagar. Vi börjar med en otroligt god rabarberkaka som passar utmärkt nu när rabarberna tittar fram både i grönsakslandet och grönsaksdiskarna. Själv ska jag hem och sno mammas och pappas rabarber i helgen. *mooohahahaha* :)
Originalreceptet på kakan kommer från Arlas hemsida, men jag har gjort om det litegranna. Testa för den är supergod!
SOMRIG RABARBERKAKA
1 st kaka gjord i springform
125 g smält smör
2 dl strösocker
3 ägg
1 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
250 g rabarber (ungefär 3 - 4 rejäla rabarber!)
lite potatismjöl
1 - 1,5 dl rostade och salta cashewnötter
Såhär gör du
Sätt ugnen på 200 grader och smöra och bröda en springform (alltså en form med avtagbara kanter. En vanlig sockerkaksform funkar nog också). Rör ihop smör, socker, gräddfil och ägg. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver innan du vänder ner det i smeten. Häll i smeten i formen.
Skölj och skiva rabarberna i centimeterstora skivor. Blanda dem i lite potatismjöl och lägg dem sedan på kakan. Hacka nötterna grovt och lägg detta ovanpå rabarberna.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 30 minuter. Om du ser att nötterna får för mycket färg så lägg över lite aluminumfolie den sista stunden.
Ta ut kakan och servera. Om du vill kan du servera den med lite vaniljsås, men jag tycker att den är god som den är!
TIPS! Om du eller någon av dina fikagäster är nötallergiker kan du enkelt byta ut cashewnötterna mot till exempel saltade och rostade solrosfrön.
Kakan kan såklart göras både laktos- och/eller glutenfri! Bara byt ut mot laktosfritt margarin och/eller glutenfritt mjöl!
Sikta över lite florsocker innan servering så ser kakan ännu finare ut!

Lycka till med baket och smaklig fika!
Idag är jag ledig! Jag har passat på att baka lite och koka marmelad. Tre recept. Tre dagar. Vi börjar med en otroligt god rabarberkaka som passar utmärkt nu när rabarberna tittar fram både i grönsakslandet och grönsaksdiskarna. Själv ska jag hem och sno mammas och pappas rabarber i helgen. *mooohahahaha* :)
Originalreceptet på kakan kommer från Arlas hemsida, men jag har gjort om det litegranna. Testa för den är supergod!
SOMRIG RABARBERKAKA
1 st kaka gjord i springform
125 g smält smör
2 dl strösocker
3 ägg
1 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
250 g rabarber (ungefär 3 - 4 rejäla rabarber!)
lite potatismjöl
1 - 1,5 dl rostade och salta cashewnötter
Såhär gör du
Sätt ugnen på 200 grader och smöra och bröda en springform (alltså en form med avtagbara kanter. En vanlig sockerkaksform funkar nog också). Rör ihop smör, socker, gräddfil och ägg. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver innan du vänder ner det i smeten. Häll i smeten i formen.
Skölj och skiva rabarberna i centimeterstora skivor. Blanda dem i lite potatismjöl och lägg dem sedan på kakan. Hacka nötterna grovt och lägg detta ovanpå rabarberna.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 30 minuter. Om du ser att nötterna får för mycket färg så lägg över lite aluminumfolie den sista stunden.
Ta ut kakan och servera. Om du vill kan du servera den med lite vaniljsås, men jag tycker att den är god som den är!
TIPS! Om du eller någon av dina fikagäster är nötallergiker kan du enkelt byta ut cashewnötterna mot till exempel saltade och rostade solrosfrön.
Kakan kan såklart göras både laktos- och/eller glutenfri! Bara byt ut mot laktosfritt margarin och/eller glutenfritt mjöl!
Sikta över lite florsocker innan servering så ser kakan ännu finare ut!


Lycka till med baket och smaklig fika!
Kommentarer
Trackback