Världens mest sagolikt goda kycklingsoppa!

Jag vet inte riktigt vad det är med mig just nu... Tidigare har jag aldrig varit någon soppmänniska. Fråga mig inte varför... Jag har inte tyckt att det har varit särskilt gott helt enkelt. Och jag har testat massvis av soppor - grönsakssoppa (både slät och bitig), köttfärssoppa, texmexsoppa, potatis- och purjolökssoppa... De enda sopporna som jag gillar är ärtsoppa, men det kräver planering (om jag inte köper den på korv vill säga, men icke!). Sen gillar jag thaisoppa, men då med massa nudlar, grönsaker och kyckling i så det blir mer som en gryta än en soppa.

Men den senaste tiden har jag lyckats hitta några soppor som jag verkligen älskar! Det är linssoppa, morotssoppa och tomatsoppa med tortellini, getost och bacon. Alla underbara!

Så... Nu kan jag inte leta efter soppor! Jag vill testa så många soppor som låter goooooda. Konstigt med tanke på att jag som skrivet inte är någon soppmänniska... Men kanske är jag på väg att ändra mig? Kanske är jag snart en soppmänniska?

Ikväll har jag lagat ännu en soppa som hamnar på mig goda soppor-lista. Den här placerar sig solklart i topp för den var helt sagolikt, fantastiskt god! Den smakar solsken och lycka i munnen och till råga på allt ska den vara nyttig också. :) Sicken kombination! Originalreceptet kommer från Arlas hemsida, men jag har såklart ändrat och fixat lite i det. Jag kan inte säga annat än: TESTA!!!

VÄRLDENS GODASTE KYCKLINGSOPPA (i alla fall den godaste jag har smakat)
4 portioner

250 g kycklingfilé
1 äpple (jag tog granny smith)
1 gul lök
2 - 2,5 msk curry (jag har en stark variant)
smör eller olja till stekning
ca 750 g passerade tomater
1 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2,5 dl matlagningsgrädde
salt och svartpeppar
½ tsk socker
hackad persilja till servering

Såhär gör du
Strimla kycklingen i lagom stora bitar. Jag gjorde bitarna ganska små. Kärna ur och strimla äpplet. Skala och hacka löken. Fräs allt i smör och curry i en gryta.

Häll över vatten och tomaterna och tillsätt även buljong. Låt koka några minuter. Häll i grädden och smaka av med salt, peppar och lite socker. Servera direkt och strö över lite hackad persilja.

TIPS! Jag fullkomligt älskar curry så jag har mer än dubblat mängden gentemot originalreceptet. Om du är osäker tar du lite i taget och smakar av allt eftersom.

Jag använde ett ganska hårt äpple för att det skulle behålla lite krispighet även när det hade kokat lite. Du kan såklart ta vilket äpple som helst!

Jag kan tänka mig att det är gott att ha paprika i soppan.

Om du hoppar över vattnet, minskar mängden curry och buljong så funkar den här rätten lika bra som gryta. Blanda i lite paprika, brocoli eller vad du nu tycker om för grönsaker. Servera till ris, bulgur eller couscous.




SMAKLIG SPIS!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0